Categories
De-ale gurii

Branzeturi cum se cuVin de vara

Pelerin – gama de vinuri Domeniul Dragasi 

Seara blanda si calda de inceput de iulie se lasa peste oras si peste noi, ducandu-ne cu gandul la marea cea mare si la noptile de poveste de altădată, cand timpul zbura parca mai incet, oprindu-se la povesti cu noi, copiii lui. Anii trec insa si bucuriilor de atunci li se adauga altele noi…

Un pahar de vin bun este unul dintre acele lucruri care iti pot aduce relaxarea si linistea de atunci, mai ales atunci cand este baut alaturi de cei care te lasa sa fi tu insuti, liber si deschis.

Daniel Botea

Iata de ce atunci cand Daniel Botea de la Asociatia Bloggerilor Olteni m-a invitat la o noua editie Branzeturi cum se cuVIn nu am putut refuza. Am ajuns cu ceva intarziere, insa locul imi era rezervat, ca de obicei 😊

Am avut spre degustare 4 vinuri oferite de cei de la Domeniul Dragasi. Crama se afla langa Dragasani si acum ceva timp am avut placerea de a vizita locatia lor. Acum acolo se organizeaza si vizite in crama, degustare profesionala de vinuri, asocieri culinare si plimbari prin vie. Mai mult decat atat, doritorii pot ramane peste noapte pentru a dormi in mijlocul viilor si in mirosul naturii.
Asa cum v-am obisnuit deja, vinurile au fost asociate cu branzeturi oferite de cei de la Delaco, care au ales de data aceasta sa ne poarte prin patru tari diferite Franta, Danemarca, Olanda si Marea Britanie. Vinurile au fost povestite de Mihai Voinea, administratorul Domeniului Dragasi, dar si de Narcis Neagoe.

Combinatia castigatoare

Cele 4 asocieri au fost:
Sauvignon Blanc 2016 Petit Fume – Camembert Ile de France
Petit Cuvee Blanc 2017 – Havarti Delaco D’Exceptie
Rose 2016 – Gouda Delaco D’Exceptie
Cabernet Franc 2015 – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie

Dintre toate preferatul meu a fost de data aceasta Petit Cuvee Blanc 2017, un cupaj de Sauvignon Blanc si Pinot Gris, realizat intr-un numar limitat de sticle, adica doar 1800. Alin Santimbrean i-a asociat branza Havarti, un sortiment ce face parte din gama premium Delaco D’Exceptie. Este o branza de origine daneza obtinuta din lapte de vaca, aromata si cremoasa, cu un gust untos, dulceag si usor acid in acelasi timp. Numele sau provine din regiunea Havarthigaard in Øverød, unde este amintita inca din anul anul 1852.

Seara a fost una linistita si calda, asa cum ne-au obisnuit deja cei de la Casa Ghincea, gazdele noastre primitoare.

Vinul = Surpriza
Branza = Calatorie
Asocierea = Vacanta

Crama Dragasi – o seara de poveste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *