Stiu, un subiect mai putin abordat la mine, insa cred ca va va placea!

Nu tinem insa seama de partea genetica, care este la fel de importanta ca si stilul de viata. Genele ne influenteaza metabolismul, apetitul, modul cum sunt procesate si interpretate „datele” din alimente. Violeta Luca, un specialist in domeniu, spune ca genele ne predispun la un anumit tip de comportament alimentar, insa nu este definitoriu sau hotarator. Educatia alimentara este cel putin la fel de importanta, daca nu chiar mai importanta.
De mici copiii sunt invatati sa manance mult, mult mai mult decat au nevoie, „ca sa creasca mari si frumosi”. Acest lucru este gresit total, fiind un obicei de care trebuie sa scapam noi ca si natie, ca si popor.
Nu trebuie sa cadem insa nici in extrema opusa, in care sa lasam totul la voia intamplarii, sa spunem ca este in zadar, ca oricum genele sunt cele ce ne dicteaza viata si stilul alimentar.
De-a lungul ultimilor ani au fost elaborate o multitudine de retete de mancare bazate pe partea genetica „”Ce trebuie sa manaci in functie de grupa de sange” – sau de rezultatele unor teste mai aporfundate. Ceea ce conteaza este insa cum traim, cum mancam, ce mancam si cat suntem de stresati, bolnavi, activi, ocupati sau sedetari.
Toate aceste elemente se unesc si rezulta un amalgam ce ne face – inca o data – unici!
2 replies on “Genetica si alimentatie”
Genetica nu scuză în nici un caz alimentația proastă… Orice metabolism ai avea, la un moment dat greșelile alimentare își vor spune cuvântul…
Aveti dreptate, Suntem raspunzatori pentru ceea ce mancam!