Categories
De-ale gurii

O noua degustare – Vinurile Pogany

Editia cu numarul 22 a Branzeturilor cum se… cuVin a avut loc tot la Craft, in centrul Craiovei, la etaj, loc de unde poti privi un apus de soare minunat deasupra orasului…

De data aceasta Dobra Wine ne-a oferit vinurile Pogany. Desi numele va duce cu gandul la opera lui Brancusi, in realitate denumirea provine dintr-un termen arhaic ce inseamna „pagan”. Originara din zona Zalau Satu Mare, crama duce mai departe o traditie foarte veche, ce aminteste de celtii ce locuiau odinioara in zona, celti considerati de locuitorii zonei ca fiind pagani. Iata deci de unde si denumirea atat de frumoasa si de plina de intelesuri a acestor minunate vinuri.

De la Dobra Wine reprezentantul si povestitorul a fost Ovidiu Frincu completat de Lenuta si Narcis Neagoe

Am avut, ca de obicei, si sustinerea celor de la Delaco, ce ne-au oferit branzeturile lor perfecte pentru sezon… Eu, care mananc multe lactate, pot spune ca sunt super fericita ca am din ce in ce mai multe sortimente de cascavaluri si branzeturi din care sa aleg si pe care sa le testez.

Am avut spre degustare 6 vinuri, fiecare cu o nota unica si cu personalitate. Si sa nu mai spun ca fiecare sortiment de vin are o eticheta personalizata, foarte frumos desenata:

Intre toate preferatul meu a fost reprezentat de Sauvignon Blanc demisec servit alaturi de Mozzarella Delaco. Vinul alb este ideal pentru vara, iar acest Sauvignon respecta acea nota de prospetime pe care o cautam cu totii intr-o seara relaxata alaturi de prieteni.

Despre Vin pot spune ca este Prospetime, despre Branza – Finete, iar combinatia este Varatica!

Evenimentul a fost organizat, ca de obicei, de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *