Categories
De-ale gurii

Vara in ochi, in suflet si in pahar – Avincis

Cramposie Selectionata

Una dintre cramele mele de suflet si totodata un loc in care as reveni mereu cu acceasi incantare este Crama Avincis. V-am povestit ca am participat la degustari de vinuri cu aceasta crama, am participat la Picnicul Anual Avincis de la Vila Dobrusa, am savurat, asociat si adumelcat vinurile, via si podgoria, am privit apusul si am admirat cerul… toate cu un pahar de vin bun in mana.

De data aceasta a fost randul vinului sa vina la mine… mai bine spus la noi, in Craiova, la o noua editie a Brnazeturilor cum se… cuVin, organizata ca de obicei de AsBo (Asociatia Bloggerilor Olteni) si DictionarCulinar.ro.

Locatia a fost de data aceasta Craft, un loc ascuns in centrul Craiovei, cu un decor care mi-a adus aminte de traditie si modernitatea cu bun gust pe care o cautam cu totii.

Vinul a fost insotit, cum altfel, de branzeturile oferite ca de obicei de Delaco, cel care ne-a insotit pana acum in periplul nostru printre crame, vinuri si delicatesuri. Eu sunt tare surprinsa inca, dupa atatea editii, de felul in care un cascaval sau o specialitate de branza isi poate schimba gustul daca este asociata cu un fruct, un vin sau.. cu ambele.

Seara a inceput cu o Cramposie Selectionata alaturi de Mozzarella si pepene galben. Cramposie Selectionata am savurat de mai multe ori, plasandu-se printre vinurile mele preferate ever. Imi place foarte tare pentru ca este un vin usor fara a fi slab sau fara aroma. Merge de minune pe timp de vara, cu atat mai mult cu cat il asociezi unei branze bune. Asocierea celor trei piese m-a surprins… nu as fi incercat niciodata pepene cu vin… dar iata ca este SENZATIE!!!!

Combinatia preferata

Seara a continuat si cu alte bunatati, de vara, pentru a se termina cu un Avincis Pinot Noir si Grana Padano. Vinul asta, va spun sincer, m-a dat pe spate. Il mai bausem, fara indoiala, insa acum a venit asa, ca o incununare a simturilor si a placerilor.

Dintre toate, astazi cred ca ma voi opri la Cramposie Selectionata… si va spun si de ce: pentru ca este atat de potrivit pentru caldura de afara si pentru bunatatile verii, incat imi lasa gura apa. Pinot Noir…. il las pentru septembrie… atunci este vremea lui 🙂

Mozzarella este si ea printre preferatele mele, mai ales in salate de vara cu putin ulei de masline si busuioc. De cand am descoperit combinatia cu vinurile albe, am inceput sa ii dau si alte utilizari, asa ca nu prea imi lipseste din casa. Plus ca… merge si goala…. gogoloi dupa gogoloi.

Ca sa concluzionez… Vinul este Vis, Branza… Vara, iar combinatia intre ele… Vis de vara! (eh, ce mai ziceti de asta? :)) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *